[cstex] Dvojkonference 4CM & 3TE: aktuality

Pavel Striz striz at fame.utb.cz
Wed Jul 28 16:16:13 CEST 2010


TeXistky a TeXisté,
 
posíláme seznam novinek a aktualit kolem dvojkonference (4CM = čtvrté setkání ConTeXtistů a LuaTeXistů; 3TE = třetí konference TeXperience) na mlýně Brejlov u Prahy, http://www.brejlov.cz/.
 
Vskutku celý týden se bude hovořit formálně i neformálně o Lua, LuaTeXu, Metapostu, písmech, OpenType math, ConTeXtu, LaTeXu a dalších tématech. K dnešnímu dni je více než dva tucty (24+) potvrzených přednášek a tutoriálů na 4CM z mnoha koutů a více než tucet (12+) přednášek a tutoriálů na 3TE.
http://meeting.contextgarden.net/2010/abstracts.shtml (oficiální jazyk: angličtina)
http://striz9.fame.utb.cz/texperience/ (oficiální jazyky: čeština, slovenština a angličtina)
 
Registrovat se dle chuti můžete jen na 4CM, nebo na obě akce dohromady (http://meeting.contextgarden.net/2010/register.shtml), či jen na 3TE (závazným emailem Pavlu Střížovi). Můžete se k nám přidat vy i doprovodné osoby do úplného zaplnění ubytovacích kapacit.
 
Navíc se na obě akce podařilo získat záštitu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, což by mohlo být příjemné pro učitele na základních a středních školách, z pohledu úhrady konferenčního poplatku a dalších souvisejících nákladů.
 
Vybrané příspěvky se v té či oné podobě objeví ve Zpravodaji vedeném na Seznamu Rady, navíc s obdrženým identifikátorem DOI a přetištěnými abstrakty v časopisu TUGboat. To by mělo být příjemné pro kantory na školách vyšších a vysokých.
 
K tomu mnoho dobrého jídla a pití. Těšíme se na případné setkání!
 
Za organizátory Hans Hagen, Taco Hoekwater, Jano Kula, Zdeněk Wagner a Pavel Stříž


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.felk.cvut.cz/pipermail/cstex/attachments/20100728/1a7da4d1/attachment-0002.html>


More information about the csTeX mailing list