LinuxExpo 2.3.2001-3.3.2001

Marek Penguin Olšavský marek.olsavsky at seznam.cz
Mon Mar 5 11:14:08 CET 2001


                Vážení přátelé a spolupracovníci!!
    Ve dnech 2. a 3. března 2001 se konal v Praze v Národním domě první ročník výstavy LinuxExpo pod titulem: "Malý skok pro tučňáka, ale velký skok pro lidstvo".
    Tuto výstavu zaštiťovali především firmy SuSE, Borland a Mironet. Mezi dalšími vystavujícími byly firmy Arachne Labs, Computer Press, YieldTech, TLP, Vogel Publishing, ...
    Bylo zde možné pořídit si dvě v ČR nejrozšířenější distribuce LINUXu - Red Hat a SuSE. SuSE jste mohli dokonce dostat zdarma v rámci ankety českého zastoupení firmy SuSE. Jednalo se o stejno verzi, která byla na CD k časopisu CHIP v roce 2000. Computer Press zde prodával Red Hat ve verzi 7.0cz a trochu pod pultem měli Debian.
    Výstava, jako taková nebyla špatně připravena, jen si neodpustím jednu poznámku. Vyskytli se zde firmy, které vystavovali svá řešení pro účetnictví a správu, ale pod systémem Windows, což mi zde přišlo úplně maximálně nepatřičné. Asi jako kdyby na výstavě sportovních automobilů vystavovala Scania své nákladní vozy.
    Firmě Mironet se prezentace na výstavě velmi podařila, protože byla možnost takřka na jednom stole vyzkoužet použitelnost kancelářských systémů na bázi OS LINUX a WINDOWS 9x. No nechci moc rýpat, ale přeci jenom LINUXové řešení bylo jaksi použitelnější, stabilnější a rychlejší!!
    Arachne Labs předváděli svůj www browser Arachne ve verzích pro LINUX i DOS a prokázali, že se jedná o kvalitní a plně funkční řešení přístupu k Internetu. 
    Předpokládám, že příští rok budu na tomto veletrhu i se svou mikrofirmou Blue Tree.
                        Ahoj a nashledanou

Marek "Penguin" Olšavský
private mail: marek.olsavsky at seznam.cz
privat WWW: http://orsm.spedia.net (http://mujweb.cz/www/orsm)
Blue Tree mail: btdisk at atlas.cz
Blue Tree WWW: http://bluetree.hyperlink.cz

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.felk.cvut.cz/pipermail/cstex/attachments/20010305/d3b13ef6/attachment-0001.html>


More information about the csTeX mailing list